Idag testade jag att göra Yakiniku, mycket gott, men tål någon liten receptändring för framtiden. 😀
Yakiniku 4 port.
500 g tunt skivat nötkött t.ex. oxfilé/entrecôte
1,5 dl msk japansk mörk soja
4 msk råsocker
1,5 dl finskuren purjolök
2 msk finhackad vitlök
½ grovrivet päron
1 grovriven morot – valfritt (jag tog den för lite mer fyllighet)
1 msk finhackad färsk ingefära
½ finstrimlad chilifrukt
svartpeppar
1 msk sesamolja
2 dl vatten
2 msk maizenaredning
1 msk rostade sesamfrön
Skiva helst köttet frostigt, för att få så tunna skivor som möjligt.
Förbered alla grönsaker.
Blanda alla ingredienser utom sesamolja, vatten och maizena.
Låt köttet marinera i minst 30 minuter.
Sätt på riset.
Rosta sesamfröna i torr het wokpanna.
Stek köttet med marinaden hastigt i sesamoljan.
Häll på vattnet och maizena och låt koka ihop till en sås.
Servera med jasminris till.