En vän till mig berättade om en västkustsoppa av en påssoppa hon ätit som hon tyckte var så god. Påssoppa är ju inte riktigt min grej. Hon tycker precis som jag väldigt mycket om fiskbullar, så idag lagade vi min västkustsoppa… Slurpet, mmmandet och ”Åhh vad gott!” är bästa betyg jag kan få. Tack så mycket, vännen 🙂
Västkustsoppa 2 port.
4 potatisar
½ grönsaksbuljongtärning
1 burk fiskbullar i hummersås ca. 375 g
2 dl skalade räkor
1 dl grädde
0,5 dl hackad gräslök
rosépeppar
salt
vatten
Skala och tärna potatisen fint.
Täck med vatten och låt koka upp med buljongtärningen.
Låt koka 5 min medan du gör följande.
Dela varje fiskbulle i fyra bitar. Var försiktig så du inte slarvar bort såsen på skärbrädan.
Häll sås och fiskbullebitarna över potatisen, vilken ska vara kvar i sitt kokvatten.
Skölj burken med en halv burk vatten och häll i det i grytan.
Häll i grädde, gräslök, räkor och krydda efter smak.
Låt koka upp.
Så snart potatisen är mjuk kan du servera.
Njut av en ljuvlig soppa som är mycket godare än någon påssoppa, men lika enkel!