I lördags var jag så brutalt sugen på efterrätt.
Det skulle vara gott, smaskigt och fräscht på samma gång…
Efter titt i kyl och frys fick det bli en trädgådsbärsmousse!
Trädgårdsbär: Svarta och röda vinbär, hallon, jordgubbar, björnbär och blåbär 🙂
Trädgårdsbärsmousse 8 port.
200 gram trädgårdsbär
1/2 dl gelésocker
100 g färskost
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
150 gram trädgårdsbär
1 dl vatten
1 dl gelésocker
Koka upp den första omgången bär och mosa dem med en visp.
Rör i gelésockret och koka i 30 sekunder till en minut.
Låt svalna.
Under tiden vispar du färskosten, vaniljsocker och grädden. Det behövs inte göras i två steg, lägg bara ner osten i grädden och vispa det tjockt.
Rör ner bärblandningen. Häll upp moussen i portionsskålar. Ställ in dem i kylen.
Tag nästa omgång bär. Häll på vattnet. Låt koka upp och koka ca 3 min.
Rör i gelésockret och koka i 30 sekunder till en minut.
Låt svalna.
Bred ut gelén över moussen och ställ in dem i kylen en timme.
Dekorera med ett citronmelissblad.
Njut nu