Familjemiddag 😀 Sjömansquorn. Dotra hade längtat efter sjömansbiff sedan hon blev vegeterian och länsade grytan!
(Obs! På bilden nedan finns ingen lök, för det äter inte min dotter, men jag kände att löken fattades)
Sjömansquorn 2 port.
Dag 1:
3 dl Quornbitar
2 dl vatten
1/4 svampbuljongtärning
1 msk soja
vittpeppar
Värm vattnet lite och smält ner buljongtärningen,
Häll buljongen, sojan över quornbitarna och peppra efter önskemål.
Täck över och ställ i kylen tills dag 2.
Dag 2:
1 gul lök
1 lagerblad
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
2,5 dl öl
vitpeppar (jag maler min för jag gillar inte pepparkorn i munnen)
4-6 potatisar
maizena redning
Sila av, men behåll marinaden från quornbitarna.
Stek quornbitarna i fett i en stekpanna så de får färg.
Hacka och bryn löken.
Skala potatisen och skiva i cm-skivor.
Lägg i quorn, lök och potatis i en gryta.
Koka ur stekpannan med vattnet, vispa lös det i botten i stekpannan, sila i det i grytan.
Häll i ölen och marinaden.
Krydda med lagerblad och vitpeppar och grönsaksbuljongtärning.
Låt koka i ca en kvart, tills potatisen är mjuk.
Red av spadet med maizena redning (eller lite vetemjöl uppvispat i vatten) och låt koka upp till en simmig sås
Smaka av kryddningen, salta och ev mer vitpeppar.
Servera med finhackad persilja.
Smaklig måltid!