Igår hade vi besök av en bustrevlig snygging, barnens kusin, han hade önskat sig lite Katti-mat, och svärmor.
Vi hade en jättemysig stund ihop 🙂
Han fick sambalmarinerad fläskytterfilé med tillbehör. Göttgött!!!
Skiva i 1 cm-tjocka skivor och marinera fläsket i 1 msk sambal oelek/10 skivor i ca 2-3 timmar i rumstemperatur, stek dem i flytande margarin och servera med tex. ugnsrostad potatis och morötter, och en sås av crème fraîche och sambal (till 2 dl crème fraîche har du i 0,5 msk sambal oelek, en pressad vitlöksklyfta, salt och en tsk olivolja).
Som vanligt har vi en fräsch sallad till 🙂
Och DU…! Har du som jag glupska katter (eller hundar) glöm inte att gömma fläsket i tex. ugnen eller micron, annars kan det vara borta när det är dags att börja laga maten 😉