Rotfrukt- och kikärtsbiffar

Idag gjorde vi morot- och kikärtsbiffar. Till potatissallad och sallad. Jättegott! ????
Jag har gjort dem förut med rödbetor. De funkar lika bra med andra rotfrukter också.

   

Rotfrukt- och kikärtsbiffar ca 16 st.

1 förp konserverade kikärtor
1-2 vitlöksklyftor
3/4 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ev. örter
200 g rotfrukter (2 morötter el. 4 färska rödbetor (ca äggstora, jag tog 2 stora))

rapsolja att steka i

Häll av kikärtorna, men SPARA spadet.

Mosa avrunna kikärtor med potatisstöt eller en gaffel.
Skala och grovriv rotfrukterna.
Blanda alla ingredienser till en välblandad smet.
Häll i kikärtsspad lite i taget tills smeten blir lagom sammansatt.
Forma bollar i golfbollsstorlek och platta till biffar.
Stek i olja på medelhög värme tills de får fin färg.

Servera med goda tillbehör. 🙂

Print Friendly, PDF & Email