Idag gjorde vi morot- och kikärtsbiffar. Till potatissallad och sallad. Jättegott! ????
Jag har gjort dem förut med rödbetor. De funkar lika bra med andra rotfrukter också.
Jag har gjort dem förut med rödbetor. De funkar lika bra med andra rotfrukter också.
Rotfrukt- och kikärtsbiffar ca 16 st.
1 förp konserverade kikärtor
1-2 vitlöksklyftor
3/4 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ev. örter
200 g rotfrukter (2 morötter el. 4 färska rödbetor (ca äggstora, jag tog 2 stora))
rapsolja att steka i
Häll av kikärtorna, men SPARA spadet.
Mosa avrunna kikärtor med potatisstöt eller en gaffel.
Skala och grovriv rotfrukterna.
Blanda alla ingredienser till en välblandad smet.
Häll i kikärtsspad lite i taget tills smeten blir lagom sammansatt.
Forma bollar i golfbollsstorlek och platta till biffar.
Stek i olja på medelhög värme tills de får fin färg.
Servera med goda tillbehör. 🙂