Det har varit lite idétorka, men nu är det dags igen. 🙂
”Var är köttbullarna mamma ;)” sa dottern!!!
Rödbetskaka
2 st ägg
2 dl socker
100 g margarin/smör
2 dl vetemjöl (2,5 dl glutenfri mjölmix)
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk ingefärspulver
3 dl rödbetor, finrivna
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält margarinet/smöret.
Blanda ihop alla ingredienser.
Smörj en form ca 18×25 cm / ca. 24 cm ø
Mjöla formen.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 25 min.
Frosting:
200 g färskost
1 msk flytande margarin
1 dl rödbetor, finrivna
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker
Blanda alltihop till en jämn smet.
Bred den över den avsvalnade kakan.
Garnera med några tunna rödbetsskivor och en grön kvist.
Mumsa i er