Quorncurrygryta

Dotra beställde ris med currysås, svärsonen ville ha spenat. Vegetariskt skulle det vara, så det bidde quorncurrygryta med ris. Supergott, och kyckling kan absolut ersättas med quorn i grytor.  

Quorncurrygryta 3 port.

200 g quornbitar (el. 2 burkar kokta kikärtor)
1 sharlottenlök/liten gul lök
2 msk smör/margarin
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
curry
gurkmeja
paprikapulver
vitpeppar
herbamare
5 dl matlagningsgrädde
ev. mjölk
ev. maizenaredning
100 g färsk spenat

Tina quornbitarna, jag delar dem på hälften.
Hacka löken.
Fräs quornen, löken, kryddorna och buljongtärningen i smöret.
Häll över grädden och ev. mjölk om du vill ha mer sås.
Låt sjuda en kvart, blanda i spenaten och red ev. såsen till önskad tjocklek.

Smaklig måltid 🙂

Print Friendly, PDF & Email