हलिलुय = Halleluja på hindi 😀
Gjorde Pork Satay idag och jag har aldrig ätit så god jordnötssås i hela mitt liv! Kryddpastan jag gjorde var också jättegod. Ojj, så mätta vi blev 🙂
Känner mig lyrisk 😀
Pork Satay 4 port.
600 g fläskkött (jag hade innerfilé)
Kryddpasta
150 g jordnötter
2 msk rapsolja
1 msk ingefära, färskriven
3 pressad vitlöksklyftor
4 msk mango chutney
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
2 msk honung, flytande
1 tsk salt
1 msk farinsocker
1 msk Srirachasås (stark chilisås)
olja till stekning
400 g kokosmjölk
250 g tomater, passerade
1 dl jordnötssmör
1 grönsaksbuljongtärning
Börja med kryddpastan och mixa jordnötterna, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
Skär fläsket i sockerbitsstora tärningar.
Lägg köttet i kryddpastan och låt marinera ett par timmar.
Sätt på riset.
Värm lite olja i en wokpanna och fräs köttet.
Tillsätt buljongtärningen, kokosmjölken, de passerade tomaterna och jordnötssmöret och låt puttra på medelvärme ca. 20 minuter. Red ev. såsen med maizenaredning om du vill ha den lite tjockare.
Servera med ris, sallad och jordnötter och garnera med hackad bladpersilja.