Firat min födelsedag med mina älskade döttrar, deras far och mina föräldrar ♥♥♥♥♥ och två goda vänner. 😀
Här är vår goda persikopaj jag gjorde till efterrätt!
Tack för en superbt bra dag!!!
Persikopaj 8 port.
1 stor burk inlagda persikor i sockerlag ca. 800 g
1,5 dl persikolag
2 tsk potatismjöl
150 g smör eller margarin
1,5 dl socker
2,25 dl vetemjöl
5 dl cornflakes
Sätt ugnen på 225°C.
Häll av spadet från persikorna i en skål.
Klyfta och tärna persikohalvorna i bitar, 4 klyftor och 4 bitar av varje klyfta.
Häll dem i en pajform ca. 25 cm ø
Blanda 1,5 dl av lagen med potatismjölet.
Vispa noga så det inte finns några klumpar.
Häll detta över persikobitarna.
Vispa smör/margarin, mjöl och socker med elvisp.
Vispa i cornflakesen till en smuldeg.
VIKTIGT! Kontrollera att ugnen har rätt värme.
Smula degen över persikorna. (Du får inte ha på degen än om inte ugnen är varm!)
Ställ direkt in pajen mitt i ugnen och låt grädda ca. 20 min. tills den fått en gyllenbrun färg.
Servera direkt md vaniljvisp eller lättsmält vaniljglass!
Yummie!!! 🙂