Cornflakes!? Vad kan man ha det till? Betydligt mer än bara till frukostfilen.
Att hitta på nya idéer att bjuda sin kära familj och vänner på är ett glädjeämne för mig.
”Åhh, vad du lagar god mat, mamma!” eller ”Det här var verkligen jättegott!” det är ju de bästa betyg man kan tänka sig! 🙂
Ostfylld cornflakespanerad kycklingfilé 2 port.
2 kycklingfiléer
1 ask färskost naturell, typ. Philadelphia 200g
2 vitlöksklyftor
½ msk sambal oelek
½ liten rödlök
2 rejäla kvistar basilika
svartpeppar
1 msk flytande margarin
2 nävar cornflakes
1 dl lättcrème fraîche
6 potatisar
4 morötter
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
Sätt ugnen på 225°C
Finhacka löken och basilikabladen. Blanda osten med lök, basilika, sambal oelek, pressad vitlök och peppar.
Lägg hälften av ostkrämen i en annan skål och blanda i crème fraîchen till en sås.
Gör ett litet hål i sidan på kycklingfiléerna med en smal kniv, stick in kniven genom hålet och dela kycklingen så det blir som en säck. Var försiktig så du inte gör något mer hål.
Fyll säcken med hälften av ostkrämen (den utan crème fraîche).
Lägg filéerna i en smorde ugnsfast form med hålen mot varanda.
Peppra.
Ställ in dem i nedre delen av ugnen i 10 min.
Pressa vitlöken i oljan.
Skala och skiva potatis och morötter i 5 mm-skivor. Lägg dem i en ugnsfast form.
Häll över vitlöksoljan, blanda runt. Salta och peppra.
Ställ in den bredvid kycklingen i 10 min.
Krossa cornflakesen och blanda det med margarinet.
Tag ut kycklingen och lägg över cornflakesblandningen.
Flytta upp gallret till mitten av ugnen. Ställ in kycklingen tills cornflakesen fått en gyllenbrun färg. Ca. 7 min.
Servera med ost-crème fraîchesåsen och en fräsch sallad!
Smaklig spis!