Matexperimentdags!!!
Idag kände jag för att prova något nytt ur experimentbollen…
Igår åt vi bulgur och det blev över. Hmmm…?
Tittar i kylen: ”Keso”
Fast jag är sugen på morotsbiffar…
Idéen Morotskesobulgurbiffar föddes!!! De blev jättegoda!
Morotskesobulgurbiffar 3 port.
3 medelstora morötter
1 gul lök
2 dl kokt bulgur
250 g keso/cottage cheese
2 vitlöksklyftor
2 ägg
2 tsk potatismjöl
1 tsk franska örter
salt
svartpeppar
Grovriv morötterna och löken.
Blanda morötter, lök, pressad vitlök, keso och bulgur.
Vispa ihop äggen och potatismjölet.
Häll äggblandningen över morotsblandningen.
Krydda. Blanda ihop allt noga.
Låt det stå i ca. 20 min.
Stek i lite margarin på relativt hög värme i ca. 3-4 min. på var sida.
Vänd försiktigt, för de vill gärna falla isär.
Servera med en sås av crème fraîche, vitlök, persilja, salt och peppar 🙂
Och salladen förstås 😉