Idag när jag satt ute på altanen med vår engelske gäst blev jag så sugen på en morotskaka. Resolut gick vi in och bakade och avnjöt den i solen. 🙂
Morotskaka
2 st ägg
2 dl socker
100 g margarin/smör
2 dl vetemjöl (2,5 dl glutenfri mjölmix)
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel (eller 1 tsk kardemumma)
3 dl morötter, finrivna
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält margarinet/smöret.
Blanda ihop alla ingredienser.
Smörj en form ca 18×25 cm / ca. 24 cm ø
Mjöla formen.
Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 25 min.
Låt svalna.
Frosting:
200 g färskost
1 msk flytande margarin
1 dl morötter, finrivna
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker
Blanda alltihop till en jämn smet.
Bred den över den avsvalnade kakan.
Garnera med några tunna morotsstrimlor.
Mumsa i er 🙂