För att värma sig lite nu i den svala hösten gjorde vi lite mexicansk chili med fritierade chili cheese-bollar 🙂
Jag har fått lära mig att i en sådan chili är tre saker förbjudna! Tomater, lök och bönor. Det serveras som tillbehör, inte i.
Mexicansk chili 4-5 port.
1,2 kg nötkött (idag hade jag fransyska)
1 habanero
1 jalapeño
1 spansk peppar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 Corona
3 dl vatten
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk oregano
1 msk chilipulver (eller paprikapulver)
salt
baconfett eller smör
Tärna köttet i sockerbitstora bitar, bryn dem i baconfettet/smör/margarin.
Dela chilifrukterna i fyra delar och skrapa ur kärnorna.
Lägg i köttet och chilin en tryckkokare/gryta.
Koka ur stekpannan med vattnet, vispa lös det i botten i stekpannan, sila i det i grytan.
Häll i ölen.
Krydda med kryddorna och grönsaksbuljongtärning.
Låt koka i 25 min om du har en tryckkokare, annars ca 1-1,5 timme.
Red av spadet med maizena redning (eller lite majsmjöl uppvispat i vatten).
Köttet ska vara så mört att det nästan ramlar sönder (därför gör jag så små bitar).
Servera med bröd och grönsaker efter smak.
Smaklig måltid!