Det var länge sedan jag gjorde ett inlägg, men nu så!!! 😀
Idag gjorde vi biffar av gröna linser, de smakade typ som falafel, jättegoda 😀 till hade vi en rissallad och myntayoghurt (Y)
Linsbiffar 12 st
Dag 1:
2 dl gröna linser
4 dl vatten
Blötlägg linserna över natten. (Jag brukar ha färdigblötlagda i frysen.Vätskan borthälld.)
Dag 2:
linserna, är nu ca 4 dl
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk mjöl, jag hade majsmjöl
salt
svartpeppar
paprikapulver
chili
koriander
Hacka lök och vitlök.
Lägg alla ingredienser i en matbberedare och kör till en grov, men jämn smet.
Forma 12 biffar och stek i olivolja på medelvärme tills det är gyllenbruna.
Servera med en frisk yoghurtsås och en god sallad med ris eller bulgur i.