Idag firade vi att Trollet fyllde 18 år, och jag lagade en middag som jag vet att han skulle gilla.
Lax med färskostcrème 4 port.
4 portionsbitar laxfilé
1 ask färskost naturell, typ. Philadelphia 200g
2 vitlöksklyftor
½ msk sambal oelek
½ liten rödlök
svartpeppar
1 msk flytande margarin
2 msk sambal oelek
4 dl lättcrème fraîche
1 msk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 225°C
Finhacka löken. Blanda osten med lök, sambal oelek, pressad vitlök och peppar.
Lägg hälften av ostkrämen i en annan skål och blanda i sambal, pressad vitlök och crème fraîchen till en sås.
Skär ett snitt mitt uppepå laxfilén, skär nästan igenom hela.
Blanda flytande margarin och sambal.
Rulla laxen i detta.
Lägg en fjärdedel av ostcrémen i snittet.
Lägg filéerna i en smord ugnsfast form.
Ställ in dem mitt i ugnen i ca. 15 min.
Servera med någon form av potatis, ost-crème fraîchesåsen och en fräsch sallad!
Jag hade gjort potatismos och ugnsrostade morötter till.
Och till vegeterianen hade jag rullat halloumi i sambal och lagt på ostcrèmen uppe på.
Smaklig 18-årsmiddag!
Här är mina fina ungar ♥♥♥ Alice, Filip & Dea! —>