Kycklingfärssås Korean style

När man är sugen på koreansk mat och spaghetti med köttfärssås samtidigt, så gjorde vi en gochujang kycklingfärssås 다진닭고기찌개 med nudlar. Den blev jättegod! 🇰🇷🍝🤔🌶🧅🧄🥕🫑🥬🍲😋

Kycklingfärssås Korean style 2-3 port.

2 msk olja att steka i
210 g kycklingfärs
1 gul lök liten
1 liten morot grovriven
1 dl hackad vitkål
1 tsk riven ingefära
2 klyftor vitlök
1 salladslök 1/2 till dekoration
1 dl hackad paprika
1 dl strimlad Pak choi

Sås:
2 msk gochujang
1 tsk gochugaru
svartpeppar
1 msk brunt socker
3 msk soja ljus
1 1/2 msk mirin
2 msk soju
1 msk sesamolja
1/2 msk sesamfrön

250-300 ml vatten

ev. maizenaredning eller potatismjöl

Fräs kycklingfärsen olja.
Häll i lök, vitlök, salladslök, morot och vitkål och fräs en stund till.
Häll i såsingedienserna och fräs en stund till.
Häll i resten av grönsakerna och vattnet och låt koka ihop och reduceras lite.
Red av med ev. maizenaredning eller potatismjöl om du vill ha den tjockare.

Servera med vetenudlar.

Smaklig måltid eller 맛있게 드세요, masisske deuseyo, som man säger i Korea. 🇰🇷🍝😋

Print Friendly, PDF & Email