Fick inspiration av en matväns måndagsmiddag och gjorde en kycklinggryta med en sås av kycklingens sky, vitlök, grädde, curry, srirachasås och sambal oelek. Till det ris och sallad. Åhh, så gott det var 😀
”Du måste skriva receptet mamma!”
Kyckling i curry-srirachasås 4 port.
4 kycklingfiléer
smör
grillkrydda
curry
3 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk sambal oelek
1 tsk srirchasås
5 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
½ dl hackad färsk basilika
Finhacka vitlöken.
Tärna kycklingfiléen i lagom stora tuggbitar. Sockerbitsstorlek tycker jag är lagom.
Sätt på riset.
Fräs kycklingen i en wokpanna i smör, när köttsaften har klarnat kryddar du med grillkrydda och curry.
Häll i vitlök, buljongtärning, sambal oelek och srirachasås.
Häll i grädde, tomatpuré och honung.
Skölj ur gräddpaketet med lite vatten och häll det i grytan.
Låt såsen koka ihop och provsmaka.
Red av med maizenaredning om du vill ha tjockare sås.
Ha i basilikan 5 min före servering.
Servera med ris och sallad. 🙂