Igår fick jag en fråga hur jag gör min korvstroganoff och blev sugen på det, så dagens middag blev den svenska klassikern 🙂
Jag och ungarna åt med ris och min vän med blomkålsris (riven blomkål man slår kokande vatten över och låter stå i två minuter).
Korvstroganoff 6 port.
800 g falukorv/vegetarisk korv
1 stor gul lök
1 tetra passerade tomater (500 ml)/1 tub tomatpuré
mjölk
lite grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
paprikapulver
hackad persilja
vitpeppar
ev salt
maizena redning
ev färska tomater
Strimla korven.
Sätt på riset.
Finhacka löken.
Fräs korven i en stor teflongryta, när den börjar få färg har du i löken, fräs tills den är mjuk.
Häll i de passerade tomaterna/tomatpurén och buljongtärningarna, häll i mjölk + lite grädde tills korven täcks.
Krydda efter din smak.
Red av med redning tills den blir så tjock du vill ha såsen.
Tärna ev i färska tomater för mumsigare stroganoff 🙂
Klar när riset är färdigkokt 😀