Äldsta dottern är hemma hos mig och vi intar våfflor till lunch våffeldagen till ära 🙂 och den eviga tanken kommer:
Hmmm… Middag idag? ”Alice, vad tror du om korvgryta?” Det stora leendet jag fick betyder ju definitivt ”JA!” och yngsta dottern smsar: ”Korvgryta bli bra ♥”
Korvgryta ses som en delikatess av mina barn och deras pappa 🙂
Korvgryta 4 port.
4 morötter
1 stor gul lök
8-10 potatisar
2 dl majskorn
500 g korv (falu, prins, hotdogs, veggo – Jag tycker falukorv är godast)
ca. 1 l vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
3 lagerblad
vitpeppar
salt el. Herbamare
ev. körvel och kyndel om du har hemma, men det är inte nödvändigt, det har jag bara ibland.
Skala och skiva morötterna i 0,5 cms-slantar, dela de stora slantarna på mitten.
Lägg detta i en stor gryta, häll över vattnet och kryddorna.
Låt koka upp och sjuda i en kvart på svag värme. Smaka på spadet om du vill ha mer salt och peppar.
Medan det kokar skalar du potatisen och hackar i sockerbitsstora bitar.
Lägg det i kastrullen och låt koka upp igen och sedan sjuda i 10 min. till.
Tärna/skiva korven i sockerbitsstora bitar/i 0,5 cms-slantar.
Vill du som jag göra en del av grytan vegetarisk, så är det nu dags att flytta över en del av grytan i en annan kastrull.
Häll i majsen och korven i kastrullen och låt koka upp och sjuda i 5 min. till.
Ungarna mosar sin gryta, medan jag äter som den är.