Merhaba!!!
När jag gick i gymnasiet umgicks jag mycket med en kille från Turkiet, jag drällde hemma hos dem var och varannan dag. Hans mamma lagade någon av den godaste mat jag någonsin ätit! Hon bjöd mig jämt på middag och öppnade min värld för turkisk mat. Tack för det Gülder ♥
Något av min favorit är: Köfte – turkiska köttbullar och i glaset Ayran. Ljuvligt!
Köfte – Turkiska köttbullar 20 st.
500 g nöt- eller lammfärs
1 tsk mald spiskummin
1 tsk koriander
0,5 tsk kanel
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk pressad citron
2 msk tomatpuré
1 ägg
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Rulla dem till små ovala bollar 4×2 cm
Fritera i het olja, 5 st. i taget, när de är gyllenbruna är de klara, plocka upp dem med en hålslev och låt oljan rinna av på ett hushållspapper, lägg på ett lock så de inte kallnar.
Servera med ugnsstekt potatis eller bulgur, sallad, feferoni, vitlöksyoghurt och ett glas Ayran!
Vitlöksyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
2 kvistar finhackad bladpersilja
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar
Ayran 1 glas
1 dl naturell yoghurt
½ krm salt
2 dl kallt vatten
Smaklig måltid!