Jag kände doften av färska jordgubbar i butiken och blev väldigt sugen på jordgubbspaj!
En vän till mig är glutenallergiker och eftersom vi skulle äta ihop ikväll blev efterrätten glutenfri.
Jordgubbspaj 4 port.
250 g färska jordgubbar
0,5 dl socker
50 g smör eller margarin
0,5 dl socker
1 dl glutenfritt mjöl
0,5 msk vatten
3,5 dl cornflakes
Sätt ugnen på 190°C.
Tärna jordgubbarna.
Häll dem i en pajform ca. 20 cm ø
Strö över sockret.
Vispa smör/margarin, mjöl och socker med elvisp.
Vispa i vattnet.
Vispa i cornflakesen till en smuldeg.
Smula degen över jordgubbarna.
Ställ in pajen mitt i ugnen och låt grädda ca. 20 min. tills den fått en gyllenbrun färg.
Servera med lättsmält vaniljglass!
Njut av sommarsmaken på tungan!!! 🙂