Idag firar vi svärsonens födelsedag! Han hade önskat sig indiskt, paneer i cashewnötssås med ris. Klart födelsedags”barnet” får det han vill ha! ??????
Indisk gryta med paneer och cashewnötssås 4 port.
Kryddpasta
100 g jord- eller cashewnötter
2 msk rapsolja
2 msk ingefära, färskriven
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk kardemumma
1 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
2 msk honung, flytande
1 tsk salt
½ tsk cayennepeppar
2 msk mango chutney
½ dl vatten
olja till stekning
400 g kokosmjölk
400 g tomater, passerade
2 förp. paneer, Apetina
Börja med kryddpastan och mixa nötterna, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
Värm lite olja i en gryta och ha i kryddpastan och fräs en stund.
Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
Tärna paneeren i 1 cms-kuber. Häll i paneeren, låt puttra lite till, ca 5-10 min.
Servera med ris och garnera gärna med jord- eller cashewnötter.