Han måste ju få efterrätt också! Mmmmums!
Hallonmousse med mangogelétäcke 6 port.
200 gram hallon
1/2 dl gelésocker
50 g färskost
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
150 gram mango
1 dl vatten
1 dl gelésocker
Koka upp hallonen och mosa dem med en visp.
Rör i gelésockret och koka i 30 sekunder till en minut.
Låt svalna.
Under tiden vispar du färskosten, vaniljsocker och grädden. Det behövs inte göras i två steg, lägg bara ner osten i grädden och vispa det tjockt.
Rör ner hallonblandningen. Häll upp moussen i portionsskålar. Ställ in dem i kylen.
Finhacka mangon. Häll på vattnet. Låt koka upp och koka ca 3 min.
Rör i gelésockret och koka i 30 sekunder till en minut.
Låt svalna.
Bred ut gelén över moussen och ställ in dem i kylen en timme.
Dekorera med ett hallon och ett citronmelissblad.
Njut nu 😀
Grundreceptet till moussen hittade jag på Söta saker