Ojojoj! Det lönar sig att ligga sömnlös ibland… För oj så gott det blev!!! 🙂
Jag hade sett en bild på gratinerade tomater och funderade över hur jag ville göra dem.
Detta blev mitt ljuvliga resultat 😀
Gratinerade tomater med bacon och mozzarella 2 port.
2 stora tomater
1 paket bacon/140 g sojabacon
1 paket mozzarella
färsk basilika
Crema Balsamico hallon
svartpeppar
salt
Sätt ugnen på 200°C
Strimla baconet och knaperstek det. Låt fettet rinna av.
Dela mozzarellan på mitten så du kan skära två stora encentimeters-skivor. Tärna resten av osten.
Skär av toppen (kvistsidan) av tomaterna, gröp ur dem med en sked så bara det yttre köttet är kvar.
Skär av lite av nederdelen på tomaterna, så de kan stå (ca en en-krona stort).
Hacka ca 20 stora basilikablad.
Blanda baconet, den tärnade mozzarellan och basilikan.
Tag hälften av blandningen, krydda med salt, peppar och 1 tsk Crema Balsamico hallon. Blanda.
Fyll detta i tomaterna.
Lägg på mozzarellaskivorna som ett lock.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. tills osten blivit gyllenbrun.
Tärna det som är kvar av tomaterna och blanda med baconet och osten till en sallad.
Servera tomaterna och salladen med tex rösti och sparris.
Smaklig måltid 🙂