Efter en underbar dag med picknickvid Mälaren, är jag alldeles lagom mätt efter en helt ljuvlig måltid 🙂
Egenkomponerat recept: Gösrullad fylld med sambal oelek och kokad i Sandefjordssås serverad med kokt färskpotatis. Herregud så gott det blev! 😀
Gösrullader med sambal oelek och Sandefjordssås 2 port.
1 stor gösfilé
2 msk sambal oelek
100 gr smör
2 dl grädde
1 dl kokbar crème fraîche
salt
1 tsk citronsaft
Maizena redning
Dela gösfilén på längden i två långsmala bitar.
Bred på sambalen.
Rulla ihop fisken och fäst ihop den med en tampetare.
Häll smöret i den minsta kastrull du har, och ställ i rulladerna på snittytan.
Häll i grädden och crème fraîchen så det når upp till det översta på fisken.
Salta och häll i citronsaften.
Låt fisken koka i såsen på svag värme under lock i 15 min., rör lite ibland.
Ha i lite Maizena redning på slutet för att få såsen lite tjockare.
Servera med kokt potatis eller ris och grönsaker.
Smaklig måltid 🙂