Fuskgratäng

Jag tänkte på min kära far 🥰 han önskade sig alltid fiskgratäng av mig till sin födelsedag, vilken är i dagarna, och det gjorde mig sugen på det. Och så ska den passa ungdomarna som är vegetarianer. Jag fick till en otroligt fiskliknande fuskgratäng med halloumi istället för fisk och finklippt nori – alger, som havssmak. Mums, tyckte vi alla tre! 😋🐟🥦🥔🥘


Fiskgratäng 3-4 port.

400 g broccoli, fryst
200 g halloumi
8-10 dl färdiggjort potatismos

Sås:
2 dl lättcrème fraîche
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk dill
1 tsk torkad shiso (hoppa över detta, du som inte har, eller ta torkade korianderblad)
1 nori-ark
1 msk citronjuice
1 msk maizenaredning
salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 225°C.

Tina, hälla av överskottsvätskan och tärn broccolin och lägg i en ugnsform.

Riv 1/4 av halloumin på den grova sidan på rivjärnet. Spar detta till sista momentet.
Tärna resten av halloumin i 1×1 cms bitar och strö dem över broccolin.

Klicka eller spritsa potatismoset runt kanten på formen.

Rör ihop allt till såsen.
Fördela blandningen över broccolin och halloumin.

Strö den rivna halloumin över moset och såsen.
Gratinera mitt i ugnen ca 20-25 minuter, tills gratängen bubblar och fått fin färg.

Smaklig måltid! 🙂

Print Friendly, PDF & Email