Så här lagom till påsk tyckte vi att det passade med Flygande Jacob, en enkel, god klassiker 🙂
Info: Namnet Flygande Jacob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.
Flygande Jacob 4 port.
3 dl visp- eller mellangrädde
ca. 1 dl chilisås
(ev. 200 g färskost vitlök och örter) som i denna —->
2-3 st kycklingfiléer 500 g
1 paket bacon
2 st bananer
1 dl jordnötter eller cashewnötter
curry eller grillkrydda
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200°C.
Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
Tärna kycklingen. Fräs den i en stekpanna i baconfettet, krydda med curry eller grillkrydda.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Skala och skiva bananerna.
Lägg banan ovanpå. Strö över baconet.
(Dags att sätta på riset)
Vispa grädden (och ev. färskost samtidigt). Rör ihop grädde, chilisås, lite salt och peppar, smaka så det blir lagom starkt i din smak.
Bred grädden över kycklingen och bananerna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
Tag ut kycklingen och servera med ris, valfria grönsaker och nötter direkt på tallriken.
Jag tycker gröna ärtor är väldigt vackert till 🙂