Fiskgratäng med ajvar

I somras blev jag bjuden på en väldigt god lax- och torskgratäng med ajvar och ostkrisp. Idag blev jag sugen på den och visste att receptet kom ur Icas Buffé. Så lätt och gott, värt att återbloggas  😀 Till hade vi klyftpotatis med ströbröd och en sallad.

Fiskgratäng_ajvar

Fiskgratäng med ajvar och parmesankrisp  4 port.

2 pportionsbitar laxfilé
2 portionsbitar torskfilé
4 dl crème fraîche
2 dl mild ajvar relish
1 tsk sambal oelek
salt
peppar

1 dl ströbröd
2 dl finriven parmesanost (går bra med vanlig ost med)
2 dl hackad persilja

Sätt ugnen på 225°C.

Tärna fisken och lägg fisktärningarna i en smord ugnsform.

Rör ihop crème fraîche, ajvar relish, sambal oelek, salt och peppar.
Fördela blandningen över fisken.

Blanda ströbrödet med parmesan och hackad persilja.
(Jag gillar inte ost, så jag blandade mitt ströbröd och persilja med lite smör.)
Strö smulet över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter, tills fisken är klar.
Täck ev mot slutet så att ytan inte bränns.

Servera med tex ris eller potatis och en sallad till.

Print Friendly, PDF & Email