Jag har länge velat ha en sån här vacker pajform, men tyckt att 4-500 kr för en pajform är lite häftigt… När jag var på St. Erikshjälpen i torsdags så stog den där och ropade åt mig: ”Katti! Här är jag!” 50 kr kallar jag fullträff! Nu är den MIN!!! 😀
Nu fick jag ett skäl att baka en smaskig drottningpaj tills grabbarna kom och hälsade på 🙂
Drottningpaj 8 port.
150 g blåbär
150 g hallon
2 tsk potatismjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör/margarin
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
4 dl havregryn
1 msk vatten
Sätt ugnen på 200°C.
Häll bären i pajformen, strö över potatismjöl, vaniljsocker och socker.
Blanda runt så att alla bär blir pudrade av potatismjölet.
Vispa smör/margarin, mjöl, havregryn och socker med elvisp.
Vispa i vattnet till en smuldeg.
Smula degen över bären. Jämna till ytan med en sked.
Ställ in pajen mitt i ugnen och låt grädda ca. 20 min. tills den fått en gyllenbrun färg.
Servera med vaniljvisp eller lättsmält vaniljglass!
Dröm om sommar!!! 🙂