Idag bidde det chorizo- och kesolasagne. Mums, vad gott! 🤤🌭🍅🧀🍝
Chorizo- och kesolasagne 4 port.
1 paket färska lasagneplattor (200g)
200 g chorizo (2 korvar)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
250 g keso
1 tsk grönsaksbuljongpulver
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk paprikapulver stark
1 tsk grillkrydda
½ tsk svartpeppar
salt efter smak
2 msk tomatpuré
1 paket Kelda ostsås
1 dl grädde
125 g riven mozzarella
Hacka chorizon i små tärningar, som majskorn.
Finhacka lök och vitlök.
Blanda ihop alla ingredienser.
Sätt ugnen på 180°C.
Tag en ugnsfast form ca 20×25 cm.
Häll i en del av såsen i formen.
Lägg på ett lager lasagneplattor, du kanske får klippa till dem så de passar formen.
Varva sås och lasagneplattor.
Häll i den sista såsen överst.
Strö på den rivna osten.
Grädda mitt i ugnen i ca. 25 min.
Servera med en god sallad.
Vegetarisk Lasagne
Gör precis som ovan, men byt ut korven mot sojachorizo.