”Mamma, jag vill ha kyckling i kokosmjölk! Och minimajs!”
Efter inhandlande av lite ingredienser fixar vi det.
Tack till min kära granne, som vi kallar ”Restaurang Tvärs Över Gatan” för att du berättade för länge sedan hur man gör en riktig Chicken curry 🙂
Chicken curry 2-3 port.
2 kycklingfiléer
1 liten bit ingefära 3×3 cm
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk olja
2 tetror kokosmjölk, 250 ml, jag använde lättvarianten
3 limeblad
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk ostronsås
0,5-1 tsk currypasta (efter smak) utrörd i 2 msk vatten
Grönsaker du vill ha i, jag hade
1 burk minimajs
3 morötter
3 nävar bladspenat
Skiva kycklint tunt 0,5 cm
Finhacka ingefära och vitlök.
Skiva löken.
Skiva och skär morötterna i stavar, 5×5 mm .
Sätt igång ris om du vill ha det till.
Hetta upp oljan i en wok, den ska vara riktigt het.
Fräs kycklingen tills den börjar få lite färg.
Ha i och fräs ingefära och vitlök.
Häll i resten, utom spenaten.
Låt bubbla i ca. en kvart.
Smaka av såsen, salta och peppra om du tycker det behövs..
Red ev. såsen om du vill ha en krämigare sås.
Ha i spenaten.
Servera med ris/nudlar och ev. kokosflingor och cashewnötter.
Smaklig måltid 😀