Häromdagen åt en vän till mig en köpt paj med mozzarella, pesto och soltorkade tomater, jag fick smaka en tugga och den smakade verkligen ingenting!!! Nu måste en sån paj göras förstås! 😉
Resultatet blev en jättegod paj jag bjöd min dotter – vegeterianen och en kompis på!
Färskostpaj med mozzarella
Pajdeg:
2,75 dl vetemjöl
100 gram smör
1,5 msk vatten
Vispa samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.
Lägg degen svalt en stund innan du trycker ut den i pajformen ca 26 cm i diameter.
Picka lite hål med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.
Fyllning:
4 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
200 gram färskost typ philadelphiaost vitlök och örter
0,5 dl röd pesto
salt
svartpeppar
2 paket mozzarella (400g)
2 nävar färsk bladspenat
1 dl finhackad purjolök
12 soltorkade tomater i olja
2 gula chilifrukter
4 körsbärstomater
8 stora basilikablad
Vispa samman ägg, grädde, pesto och färskost. Krydda.
Skiva de soltorkade tomaterna.
Fördela purjolök, tomaterna och spenat i pajskalet.
Skiva mozzarellan i halvcentimetersskivor, lägg dem på grönsakerna.
Slå stanningen i pajskalet.
Dela, rensa och skiva chilifrukterna, strö det över pajen.
Dela körsbärstomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i stanningen.
Lägg på basilka bladen och tryck ner dem under ytan på stanningen.
Grädda i cirka 180 grader i 40 minuter.
Känn i mitten om stanningen stannat.
Servera med en sallad.
Smaklig måltid! 🙂