Vad ska vi äta idag…? Så såg jag köttfärsen jag just börjat förbereda för frysen: Chili con carne till oss carnevourer och Chili con soya till vegeterianen 😀
Förut var jag inget fan av tradionell svensk Chili con carne, vita bönor i tomatsås… Usch! Men med mitt alldeles egna recept så blev det en maträtt jag verkligen uppskattar. 🙂
Chili con carne 4 port
500 gr nötfärs eller 5 dl = 300 g soja- eller quornfärs
1 msk olja
1 stor gul lök
4 stora vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
33 cl ljus öl
2 st Piri piri
1-2 st färska chilifrukter
2 grönsaksbuljongtäningar
1 msk chilipulver
1 tsk torkad chili
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
2 msk maizena redning
1 paket bönmix (ej vita bönor i tomatsås!)
Finhacka lök och vitlök.
Bryn köttfärsen i oljan. (Sojafärs eller quornfärs går lika bra, fast den behöver du inte bryna, utan ha i den efter tomaterna. 🙂 )
När den börjar bli brynt har du i lök och vitlök. Bryn en liten stund.
Ha i allt utom bönor och redning och låt det småputtra i ca. 45 min.
Skölj bönorna i ett durkslag.
Ha i bönorna och redning och låt puttra en kvart till.
Avnjut med ett gott nybakat bröd och sallad.