Vad ska vi äta ikväll?
Ibland har man idétorka… Då är det skönt att öppna kylen och se lite smågrejor kvar från dagen innan. Lite potatis, grönsaker och och någon form av kött. Och kartan med äggen! 😀
Bondomelett 4 port.
Grund:
5 st ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
Färska örter efter säsong
Havssalt, efter smak
Peppar, efter smak
Valfritt: Idag hade jag
1 st rödlök, tunt skivad
3 st potatisar, kokta, i 1 cm breda skivor
2 nävar bladspenat
2 st tomater, i tunna skivor
2 st chorizo i skivor
(kan bytas mot ett pkt fräst bacon som övre högra bilden)
(mittenbilden till höger är med fläskfilé, klyftpotatis och rostade morötter)
Sätt ugnen på 190°C.
Vispa ihop ägg och grädde i en bunke.
Smaksätt med salt och peppar.
Smörj en teflonform med olja/margarin.
Lägg i potatis, korv, spenat, ost och lök.
Häll över äggsmeten
Lägg tomaterna uppepå.
Ställ formen mitt i ugnen,
baka omeletten ca 20 minuter, tills äggsmeten stannat.
Toppa med salt och peppar.
Den nedre omeletten är vegetarisk.
Som vanligt serverade jag med en fräsch sallad.