Nu följer vi en thailändsk serie, då lagar vi thailändsk mat: Tom Kha Gai, thailändsk kokosmjölk- och kycklingsoppa. Mums!
Tom Kha Gai 2 port.
1 msk matolja
½ lök, tärnad
1 vitlöksklyfta, hackad
½ msk hackad ingefära
1 kycklingbuljongtärning
3 finstrimlade Kaffir limeblad
1 röd chili, strimlad
6 st kycklinginnerfiléer, skivade
2-3 champinjoner, skivade
1 stjälk citrongräs, bankad och i 3 cms-bitar
1 msk palmsocker
250 ml kokosmjölk
200 ml vatten
1 tsk srirachasås
2 msk fisksås
½ msk citronjuice
1 tomat, grovtärnad
½ paprik, grovtärnada
10 sockerärtor, skivade
2 msk korianderblad (1 tsk torkade)
Värm olja i en gryta på medelvärme.
Fräs lök, vitlök och ingefära.
Ha i kyckling, svamp, chili, buljong, limeblad, citrongräs och socker och fräs lite till.
Ha i resten, utom grönsakerna, låt koka ca 5-10 min min.
Ha i i grönsakerna, låt koka upp och servera.