Mamma-dotterkväll! Dotra ville ha potatismos, det fick hon. Med vegofärsgryta.
Vegofärsgryta 3-4 port.
2-3 msk olivolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 stor morot
5 cm butternutpumpa
5 dl vegofärs
½ röd paprika
2 grönsaksbuljongtärningar
svartpeppar
chiliflakes
½ tsk torkad oregano
herbamare
potatiskokvatten
maizena redning
Skala potatis och förbered potatismos.
Finhacka lök, vitlök, morot, pumpa och paprika, jag använde en Tefal minichopper.
Värm oljan i en gryta, fräs lök, vitlök och morot mjuka.
Ha i färs, pumpa och paprika. Fräs lite till.
Häll i buljontärningar och kryddor.
Ha i önskad mängd potatiskokvatten och låt koka ca 10 minuter – 1 kvart.
Red med maizena redning.
Servera med potatismos.
Smaklig måltid!