Idag gjorde jag kikärtscurry till dotra och svärsonen, själv åt jag den med räkor. Mums, vad gott!
Kikärtscurry 4 port.
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten spansk peppar
½ jalapeño
olja till stekning
400 g tomater, krossade
2 grönsaksbuljongtärningar
250 g kokosgrädde
1 dl vatten (som du sköljt ur tomat- och gräddförpackningarna med)
malen koriander
torkade korianderblad
spiskummin
paprikapulver
curryblad
malen bockhornsklöver
1 burk kikärtor
15 strimlade sockerärtor
basmatiris
200 g halloumi
Finhacka lok, vitlök och chili.
Sätt på riset.
Värm lite olja i en gryta och fräs lök och chili mjuka.
Tillsätt tomaterna, buljongtärning, kokosmjölk och vatten.
Krydda efter smak och låt puttra på medelvärme ca 10 minuter.
Häll av spadet kikärtorna.
Tillsätt kikärtorna.
Låt puttra 10 min till.
Tillsätt sockerärtorna.
Servera grytan med ris (och räkor om du vill).