Igår var min äldsta dotters 27-årsdag! Hon ville ha Palak paneer till middag. Mums!
Palak paneer 8 port.
4-5 vitlöksklyftor hackade
2 msk rapsolja
2 buljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander torkad malen
1 tsk korianderblad torkade hackade
1 tsk curryblad torkade hackade
1/2 tsk ockhornsklöver
1/4 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk örtsalt
1 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 msk riven ingefära
500 ml kokosgrädde
2 dl vatten
600 g spenat hackad
650 g paneerost
Fräs vitlöken i oljan, ha i buljongtärningar, tomatpuré, kryddor och ingefära och fräs en stund till. Häll i kokosgrädden, skölj ur förpackningen med lite vatten och ha i. Häll i spenaten, smaka av. Låt koka ihop. Tärna osten och ha i. Servera med nykokt basmatiris.