Idag åt vi pasta all’arrabbiata med färsrutor, färs fylld med mozzarella, manchego och oliver. Det blev verkligen jättegott!
Färsrutor 4 port.
425 g formbar färs (Jag hade Garants, ½ påse)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl vispgrädde
1 tsk grillkrydda
1 tsk torkad timjan
svartpeppar
125 g mozzarella, grovriven
40 g manchego, finriven
10 st gröna Halkidiki-oliver, urkärnad och skivade.
Tina färsen.
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda färs, lök, grädde och kryddor.
Riv ostarna. Skiva oliverna.
Lägg hälften av smeten i en ugnsfast form (26×18 cm var min) och bred ut den med en slickepott.
Strö över ostarna och oliverna.
Lägg på resten av smeten och platta ut.
Dela i 8 rutor.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Smaklig måltid!