Igår kom jag hem efter att ha varit borta hela dagen och dotra och svärsonen lagar bönchili. Mums, vad gott och skönt att slippa tänka på mat.
Min dotter säger detta: ”Detta är hur jag gjorde, jag utgick från det som fanns hemma och smakade av för att få rätt smak, så jag har inga mått på kryddorna ”
Bönchili 4 port.
1 halv stor gul lök finhackad
1 röd paprika skuren 1 x 1 cm
2 vitlöksklyftor
1 burk vita bönor i tomatsås (400 g)
1 burk krossade tomater (400 g)
1 burk små vita bönor (400 g)
Chilipulver
Chilipeppar
Svartpeppar
Mild paprika-krydda
Franska örter
Grillkrydda
Smör
Rapsolja
Ketchup
Fräs löken med drygt hälften av den skurna paprikan, i rapsolja och smör. När det börjar mjukna, ha i alla kryddor och vitlöken och fräs försiktigt för att få fram smakerna.
Ha i krossade tomater, bönor i tomatsås och små bönorna. Låt koka kanske 10 minuter, smaka av med mer kryddor, ketchup för sötma, ha i resten av paprikan och låt koka i ca 10 minuter till.
Klart!
Jag har gjort denna med sojafärs istället för den extra burken med små vita bönor och då hade jag i färsen ihop med löken från början, det är också jättegott!