Till födelsedagspresent fick jag vad jag önskade mig 🙂
Middag med mina 3 finingungar ♥♥♥
Och jag fick skämma bort dem med mat de önskat sig!
Eftersom ena dottern är vegeterian så gjorde jag förstås en speciell till henne. :*
Bild 1: Den i blå formen till vänster är vegetarisk och den till höger är med kött i.
Bild 2: Denna är med lins-bolognese i.
Lasagne 4 port.
1 paket färska lasagneplattor (200g)
1 paket Kelda ostsås
250 g nötfärs (överbliven taco-köttfärs är perfekt, då behöver du inte krydda någonting)
1 paket passerade tomater (500g)
1 gul lök
2-3 vitlökskryddor
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk spiskummin
½ tsk koriander
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk paprikapulver
½ tsk chilipulver
½ tsk svartpeppar
salt efter smak
1 msk ketchup
Finhacka lök och vitlök.
Bryn köttfärsen i en wokpanna, häll i lök och vitlök, bryn lite till.
Häll i tomaten.
Krydda.
Låt såsen koka ihop i 20-30 min. (När du kommit hit har du gjort en ljuvlig köttfärssås 😉 )
Tag den av plattan och rör i ostsåsen.
Sätt ugnen på 225°C.
Tag en ugnsfast form ca 20×25 cm. (På bilden den blå formen, den andra gjode jag dubbel sats i)
Häll i en fjärdedel av såsen i formen.
Lägg på ett lager lasagneplattor, du kanske får klippa till dem så de passar formen.
Häll i en fjärdedel av såsen.
Lägg på ett lager lasagneplattor.
Häll i en fjärdedel av såsen.
Lägg på ett lager lasagneplattor.
Häll i den sista fjärdedelen av såsen.
Strö på den rivna osten.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 min.
Servera med en god sallad.
—————————————
Vegetarisk Lasagne 4 port.
Gör precis som ovan, men byt ut köttfärsen mot:
2 dl soja- eller quornfärs
och 250g keso/cottage cheese (denna har du i samtidigt som ostsåsen)
eller med lins-bolognese istället.