Italiensk quorngratäng

Idag bidde det italiensk quorngratäng med ris. Lätt och gott! ?

Italiensk quorngratäng 4 port.

400 g quornbitar
200 g färsk spenat
10 soltorkade tomater i lag/olja
6 dl visp- eller mellangrädde
0,5 dl chilisås
1 tsk oregano
1 tsk timjan
svartpeppar
salt

3 dl okokt ris

Sätt ugnen på 220°C.
Sätt riset på kokning.

Sprid ut spenaten i en ugnsfast form.
Strö över quornbitarna.
Hacka och lägg över tomaterna.
Vispa grädden. Blanda i chilisås och kryddor efter smak.

Vill du ha tjock sås blandar du i 1 msk maizenaredning i grädden.

Bred över grädden och ställ formen mitt i ugnen i ca. 15 minuter.

Servera gärna med jord- eller cashewnötter och en sallad.

Print Friendly, PDF & Email