Crème brûlée

Till nyårsafton ville jag göra Crème Brûlée men hade hört att det var så bökigt… Verkligen INTE!!! Det tar en stund, men är hur lätt som helst. 😀 Enkelt och gott!

Creme-brulee

Crème brûlée 4-6 st

4 st äggulor
4 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk

2 msk strösocker, till avbränning

Sätt ugnen på 120°C.

Vispa samman äggulor, vanilj och socker.
Ha sedan i vispgrädde och mjölk, vispa ihop.
Fyll smeten i portionsformar 4-6 st av porslin och ställ dem på en långpanna.
Koka upp vatten och häll runt formarna i vattenbad.
Lika mycket som du fyllt formarna, vattnet på samma höjd.
Grädda mitt i ugnen i cirka 1 timme och 20 min tills de stannat.
Känn med tandpetare att smeten inte följer med stickan upp.

Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).

Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250°C.

Servera med hemgjord bärgelé, färska bär eller sylt.

Lycka till

Print Friendly, PDF & Email