Till efterrätt fick finingungarna chokladpannacotta med blåbärscoulie!
Chokladpannacotta med blåbärscoulie 4 port.
Pannacotta:
4 dl matlagningsgrädde
1 dl gelésocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Blåbärscoulie:
2 dl blåbär
1/2 dl vatten
2 msk gelésocker
Gör pannacottan först
Blanda allt i en kastrull, låt koka upp, låt koka 30 sekunder. Obs! Vispa i botten HELA tiden så det inte bränner fast.
Häll upp i fyra portionsskålar/glas.
Låt svalna lite, ställ in dem i kylen två timmar.
Häll blåbär, vatten och socker i en kastrull.
Låt koka upp, låt koka 30 sekunder. Obs! Rör försiktigt HELA tiden så det inte bränner fast.
Häll upp ovanpå pannacottan.
Låt svalna lite, ställ in dem i kylen en timme.
Dekorera med ett blad av basilika/mynta/citronmeliss.
Njut!
Här är mina fining-ungar ♥♥♥ Alice, Dea & Valter! —>