Tacotårta

Fick inspiration av en i en matgrupp: Tacotårta!
Mycket gott, jag som inte ens gillar smält ost något vidare 😛
Ungdomarna och tjejernas far tyckte också det var gott 😀

Tacotårta

Tacotårta    4 port.

Ett paket stora tortillabröd (det brukar vara 6 st i, jag använde 5 st.)

400 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
1 dl hackad purjolök
2 dl crème fraîche
1 dl tacosås
2 dl hackad färsk spenat
2 dl majskorn (jag använder alltid frusna, de är mycket godare än de i burk)
1 påse tacokrydda
saltTacotårta
svartpeppar
chili

riven ost

Fräs köttfärsen grynig.
Ha i löken, fräs lite till.

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda i crème fraîche, tacosås, spenat, majs och tacokryddan.
Krydda efter smak och låt koka ihop.

Lägg ett tortillabröd i en smord långpanna, bred ut en fjärdedel av röran på den, strö över ett lager ost.
Mängd ost väljer du själv beroende på hur ostigt du vill ha den.
Upprepa detta tre gånger till.
Lägg på det sista tortillabrödet och strö rejält med ost över hela.

Gratinera mitt i ugnen tills övre osten fått den färg du vill ha, ca 10-15 min.

Servera med en sallad, matyoghurt och tacosås. 🙂

Print Friendly, PDF & Email