Hade en mycket trevlig kväll med ungdomarna och nya bekantskaper 😀 Jag bjöd på vegetariska sojaköfte med cacik, klyftpoatis och sallad. Vi njöt allihop 😀
Köfte är turkiska köttbullar, men sojafärssmeten gick inte att rulla bollar av.
De var jättegoda. Till och med katten gillade dem. Han korpade en ur skålen och travade iväg och proppade i sig den 😛
Sojaköfte 8-10 biffar
¼ dl ströbröd
¼ dl vatten
1 tsk mald spiskummin
1 tsk koriander
0,5 tsk kanel
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 ägg
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk vatten
2 tsk potatismjöl
3 dl sojafärs
Blanda vatten och ströbröd och låt stå att svälla i fem minuter.
Blanda i sojafärs, alla kryddor, vitlök, ägg och tomatpuré.
Låt smeten stå en kvart så färsen suger åt sig smaken från kryddorna.
Rör ihop vatten och potatismjöl.
Blanda ner det i smeten.
Värm rikligt med i olja i en stekpanna.
Klicka i smeten i pannan med en matsked, stek dem gyllenbruna på medelvärme i ca. 2 minuter på var sida.
Servera med önskade tillbehör. Vi hade cacik, klyftpotatis och sallad.
Smaklig måltid 😀