Jag var så sugen på Shepherd’s pie, men hade lite chorizo jag behövde göra slut på, så jag gjorde en Shepherd’s chorizo pie
Den vänstra är med fluffigt blomkålsmos (LCHF) och den högra med potatis- och palsternacksmos.
En god och trevlig variant på en mumsig klassiker (Y)
Shepherd’s chorizo pie 4 port.
3 chorizos
2 dl strimlad purjolök
1 stor finhackad vitlöksklyfta
1 spansk peppar, skivad
2 msk tomatpuré
1 msk Worchestershiresauce
salt
svartpeppar
10 potatisar
1 stor grovt palsternacka
1 msk smör/margarin
1 dl mjölk
potatisvatten
salt
svartpeppar
eller:
8 dl vatten
1 stor fint råriven palsternacka
1 msk smör/margarin
salt
svartpeppar
pulvermospulver
eller om du hellre vill ha ett fluffigt blomkålsmos:
1 blomkålshuvud, grovrivet
3 ägg
1 dl grädde
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 225°C
Skala och tärna potatisen.
Låt koka till den nästan är mjuk.
Riv palsternackan grovt och ha i den och låt koka med potatisen.
Sila av vattnet i en kastrull/kanna.
Krydda och ha i smör och mjölk.
Mosa och rör samtidigt med en mosstöt.
Späd till önskad konsistens med potatisvattnet. (Detta är hemligheten till det perfekta moset)
eller:
Koka upp vattnet med finriven palsternacka, smör och kryddor.
Vispa i pulver till lagom tjocklek.
eller:
Koka upp en liter vatten.
Häll det över den rivna blomkålen.
Låt stå 5 min.
Häll av allt vatten.
Blanda i ägg, grädde och kryddor.
Strimla chorizon i 5 mm-stavar.
Fräs chorizon, när den börjar få färg har du i purjolök och vitlök, bryn en stund till.
Ha i resten, låt koka ihop i ca. 5 min.
Bred ut chorizoröran i botten på en form.
Bred ut moset ovanpå, gör lite mönster m en gaffel.
Gratinera tills den får lite färg ca. 20 min.
Smaklig måltid