Semlemuffins

Det är ju Fettisdagen så då gjorde jag semlemuffins 😀 Jättegoda och luftiga!

Semlemuffins

Semlemuffins 10 st.

150 g smör/margarin
1,5-2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk stött/malen kardemumma
½ dl vatten

vispgrädde
mandelmassa
florsocker

Sätt ugnen på 200°C.

Vispa smör/margarin och socker pösigt.
Knäck i äggen, vispa igen.
Ha i mjöl, bakpulver och kardemumma, vispa igen.
Vispa sist i vattnet.

Klicka i smeten i tio höga muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Låt svalna medan du vispar grädden.

Ta bort muffinsformarna, skär av toppen, fördela mandelmassa och grädde efter önskad mängd. Lägg på locket och pudra florsocker över.

Servera och njut.

Print Friendly, PDF & Email