Var lite sugen på tyskt en dag 🙂
Så jag lagade Fläskschnitzel, semmelknödel, klyftpotatis och rödvinssås. Mumsisch! Sååå gott det blev 🙂
Det var första gången jag gjorde semmelknödel, men det var inte sista gången. Lätt och gott!
Planerar du och förbereder väl är allt klart samtidigt:)
Schnitzel med semmelknödel och rödvinssås
Semmelknödel 10 portioner = 10 knödlar
250 g småfranska, dagsgammal, tärnad
2,5 dl mjölk kokande
2 st ägg
30 g bananschalottenlök
1 msk persilja, hackad
Salt, malen svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här:
Lägg brödtärningarna i en skål.
Häll på den heta mjölken. Låt stå och dra under lock i cirka 10 minuter. (Rör om en gång under tiden.)
Hacka och fräs schalottenlöken – utan att den tar färg.
Låt svalna och blanda med hackad persilja.
Blanda brödet med äggen, löken, persiljan, salt och malen svartpeppar.
Blanda väl!
Forma runda knödel av massan.
Lägg dem i kokande vatten med buljongtärningen i.
Låt sjuda i 20 minuter.
Fläskschnitzel 4 port.
1 fläskytterfilé
vitpeppar
2 ägg
vetemjöl
ströbröd
salt
Skär av hinnorna och fettet.
Skär filén i 8-10 2cms-skivor.
Vrid på vitpeppar.
Banka ut skivorna tunt med en köttklubba.
Vänd dem i vetemjölet först.
Vänd dem sedan i uppvispat ägg.
Vänd dem sedan i ströbröd kryddat med salt och vitpeppar.
Stek dem sedan i rikligt med smör på medelvärme tills de är gyllenbruna.
Rödvinssås 4 port.
1 stor shalottenlök
1 msk smör
1 msk hackad persilja
½ dl rödvinsvinäger
2 dl rödvin
2 dl vatten (gärna avsilad sky från stekning av kött)
2 msk råsocker
salt
svartpeppar
ev. maizenaredning.
Finhacka scharlottenlöken.
Fräs den i smöret.
Ha i persiljan och fräs lite till.
Häll på vinäger, rödvin, kryddor och socker.
Låt småputtra i 15 min, gärna längre.
Sila bort lök och persiljan. Skyn är basen till såsen.
Häll i vatten/sky, kryddor och socker.
Låt småputtra till såsen reduceras till en mustig rödvinssås.
Red ev. med maizenaredning om du vill ha den tjockare.
Lycka till